субота, 18 червня 2016 р.

Пришкільний мовний табір «Happy Land» Кам’янськогоеколого-економічного ліцею

Відпочинок. Табір. Літні канікули. Для дітей –це радість, змога пізнати себе й навколишній світ, зустріти нових друзів, добре відпочити, набратися сил і здоров’я.
Основна мета нашої роботи полягає все ж у тому, щоб у дітей надовго збереглося в пам’яті веселе, гомінке літо, і вони повернулися до навчального процесу здоровими, повними сил, творчої наснаги та готовими успішно реалізувати всі свої таланти й здібності
 Літній мовний табір відпочинку працював на базі Кам’янського еколого-економічного ліцею з 01.06.2016 р. по 16.06.2016р. Вихователями були педагоги школи: учитель фізики, англійської мови,фізичної культури, музичного мистецтвата обслуговуючий персонал.
У літньому мовному  таборі відпочило 24 учні. Щоденна робота табору розпочиналася з ранкової лінійки, на якій вихованці табору ознайомлювалися з планом роботи на день. Кожного дня вихованці разом із вчителем фізичної культури проводили ранкову зарядку під музичнийсупровід. Життя в таборі було насичене різноманітними подіями.
Табірна зміна розпочалася урочистим відкриттям табору. Мета цього заходу – дати гарний старт довгоочікуваним літнім канікулам та створити мотивацію для подальшого удосконалення навичок володіння англійською мовою та для роботи в командах.
Згідно плану роботи табору для дітей були проведені усні журнали, вікторини, брейн-ринг, спортивні заходи, конкурсно-розважальні програми, заходи патріотичного спрямування. Заходи кожного окремо взятого дня проводилися відповідно до визначеного плану роботи. Так було проведено дні: День знайомств, День розумників, День краси, День сміху, День мистецтва, День науки, День здоровя, День спорту, День природи, День України, День США, День Великобританії, День Австралії.День Канади, День прощання з табором.
Діти активно брали участь у запропонованих конкурсах та вболівали за своїх товаришів. Після закінчення свята всі були з гарним настроєм та заряджені позитивними емоціями на цілий день.
Діти придумали назву загону – LOL, девіз та намалювали плакат.
До Дня розумників було проведено пізнавально-інтелектуальну гру «Найрозумніший». Всі діти брали в ній участь, показали свій інтелект і дізнались багато нового про англомовні країни.
Також працювала святкова пошта«Я бажаю всім…» , і діти могли написати свої побажання, думки…
В День краси працювала мовна майстерня «LetsTalk» й діти мали змогу підвищити рівень володіння англійською мовою обговорюючи цікаві теми.
Також було проведено цікаву гру-квест, де команди на швидкість робили селфі із загаданими людьми чи предметами.
На День сміху проводили конкурс гумористичних оповідань а також ходили на екскурсію до парку, де грали в гру «Полювання на мамонта».
В День мистецтва ходили до Музею ім.О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського, де прослухали цікаві розповіді про О.С.Пушкіна і Камянку. В школі діти англійською мовою розповідали почуте. В цей день діти створили  «Mapof Friendship».
До Дня здоровя вихованці літнього мовного табору дивились, обговорювали відео, збирали лікарські рослини «Зелена аптека», проводили гру «Ромашка». На території табору були заховані пелюстки ромашки, на яких написане 1 слово з англійського прислівя про здоровя. Командам потрібно було знайти пелюстки і скласти прислів’я.
Один з найулюбленіших днів дітей став День спорту. Майже всі діти люблять спорт, адже – це здоров`я, сила та краса нашого організму, тому учні із задоволенням включилися у всі заходи, які пропонували їм вихователі. Цього дня було проведено Спартакіаду. Діти виконували спортивні вправи під музичний супровід англійською мовою, обговорювали улюблені види спорту та розгадували кросворди на спортивну тематику.
До Дня природи учні із великим задоволенням взяли участь у рольовій грі «SOS», де створювали червону книгу табору,  у якій зазначили представників рослинного й тваринного світу на території табору, обговорили кліматичні та метеорологічні умови місцевості англійською мовою.  Вихованці пришкільного мовного табору визначили проблеми довкілля та шляхи їх подолання.  В цей день було здійснено подорож екологічними стежинами Камянки та проведено «Scavenger Hunt» квест, де діти мали знайти і принести речі зі списку.
День України був присвячений розучуванню віршів, пісень англійською мовою про Україну. Цього дня діти здійснили екскурсію визначними місцями Камянки, після якої провели конкурс на найкращого знавця нашого міста.
Протягом Днів США, Великобританії, Австралії та Канади вихованці мовного табору дивились та обговорювали відео, проводили конкурси знавців цих країн, вивчали народні танці, вірші, пісні англомовних країн. Нам пощастило, тому що ми мали змогу поспілкуватися з носіями мови, адже до нас завітали гості з США. Вони спілкувалися з дітьми, цікаво розповідали про своє життя, проводили ігри англійською мовою, навіть показали танець кантрі.
Кожного дня вихованці табору мали змогу грати в настльні ігри англійською мовою, презентовані вчителю англійської мови на тренінгу у Києві.
На День прощання з табором було проведено цікаву гру-квест «Findthe Treasure»(«Знайди скарб»). Діти вдало впорались із завданнями. Переможці віднайшли «скарб» - солодкі призи. Усім дітям дуже сподобалася гра-квест, це був вражаючий досвід в команді та чудова англомовна практика.

Швидко проминули дні роботи пришкільного мовного табору в Камянському еколого-економічному ліцеї. Настав час його закриття. На урочистій лінійці, присвяченій закриттю пришкільного табору, було вручено грамоти та похвальнілисти за успіхи і активну участь в роботі мовного табору.

Немає коментарів:

Дописати коментар